Tickets

home
Title
Nieuw dit jaar:
Image
Text
21 mei 2014 - Nieuw dit jaar: Energiepaviljoen en demonstraties oogsttechniek, grondbewerking en veldspuiten!

Met nog 4 maanden te gaan is AgroTechniek Holland nu al voor 90% volgeboekt! Zo’n 450 merken worden in september door zo’n 260 deelnemende bedrijven vertegenwoordigd. Het projectteam werkt hard aan de organisatie van ondermeer een Energiepaviljoen, Behendigheidsparcours en - nieuw dit jaar - demonstraties oogsttechniek, grondbewerking en veldspuiten met de allernieuwste machines van exposanten op het nabij gelegen demonstratieterrein.

De organisatie van alle omringende activiteiten is in handen van AgroTechniek Holland BV, uiteraard in samenwerking met veel gerenommeerde partijen uit de agrarische sector zoals CUMELA, Fedecom, LTO Noord, Rabobank, de WUR en alle toonaangevende mediapartijen.

laatste nieuws

ATH 2014 van 10 t/m 13 september in Biddinghuizen

24 september 2013 - De volgende AgroTechniek Holland gaat plaatsvinden van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september 2014. Op de derde editie van dit inmiddels beproefde outdoor agro-evenement in Biddinghuizen exposeren en demonstreren honderden fabrikanten, importeurs en dealers de nieuwste machines en trends in de landmechanisatie.

Nederlands grootste landbouwevenement AgroTechniek Holland beleefde in 2010 en 2012 twee succesvolle edities met meer dan 400 exposerende merken en ruim 50.000 bezoekers. Toonaangevende partijen committeerden zich aan deze tweejaarlijkse vakbeurs, waaronder Fedecom, LTO, Cumela, NAJK, Wageningen UR, Rabobank en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

De organisatie is in handen van de AgroTechniek Holland BV, de beursorganisatie die 100% eigendom is van Fedecom, de nieuwe fusie-organisatie van Federatie Agrotechniek en COM.

Lees meer

Derde editie voor 90% vol

20 februari 2014 - Bekende maar ook nieuwe deelnemers - 10 t/m 13 september 2014 in Biddinghuizen

“Al ruim 90 % van de totale 20 hectare is volgeboekt voor AgroTechniek Holland 2014”, aldus beursmanager Willem Bierema. “Met nog een half jaar te gaan schreven zich al ruim 200 fabrikanten, importeurs en dealers in voor de derde editie van dit inmiddels beproefde outdoor tweejaarlijkse agro-evenement in Biddinghuizen. Daaronder zijn alle bekende trekkermerken en werktuigfabrikanten zoals Kverneland, Fendt, Lemken, New Holland, John Deere, Case IH Steyr, Deutz, Claas, Krone, Lely, Schuitemaker, Agrifac, Massey Ferguson, Duport, JCB en Lemken. Maar er zijn ook nieuwkomers in het deelnemersveld, waaronder Zinger Mechanisatie (ZIBO), Maha Nederland, Kemp (Atlas, Terex, Kobelco), C. van der Pols en Zn (Zetor) en internationale bedrijven.

Hierdoor hebben we nu al besloten om weer drie expositievelden te gebruiken op het Walibi-terrein in Biddinghuizen. Daar is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september 2014 maar liefst 350.000 m2 beschikbaar voor stands, demonstraties, trekkerbehendigheid en - nieuw dit jaar - het Energiepaviljoen voor akkerbouw en veeteelt.”

Lees meer

Nieuw dit jaar:

21 mei 2014 - Nieuw dit jaar: Energiepaviljoen en demonstraties oogsttechniek, grondbewerking en veldspuiten!

Met nog 4 maanden te gaan is AgroTechniek Holland nu al voor 90% volgeboekt! Zo’n 450 merken worden in september door zo’n 260 deelnemende bedrijven vertegenwoordigd. Het projectteam werkt hard aan de organisatie van ondermeer een Energiepaviljoen, Behendigheidsparcours en - nieuw dit jaar - demonstraties oogsttechniek, grondbewerking en veldspuiten met de allernieuwste machines van exposanten op het nabij gelegen demonstratieterrein.

De organisatie van alle omringende activiteiten is in handen van AgroTechniek Holland BV, uiteraard in samenwerking met veel gerenommeerde partijen uit de agrarische sector zoals CUMELA, Fedecom, LTO Noord, Rabobank, de WUR en alle toonaangevende mediapartijen.

Lees meer

LTO Noord officieel partner van ATH2014

Amsterdam – 1 juli 2014 - LTO Noord is officieel strategisch partner van AgroTechniek Holland, het grootste outdoor agro-evenement dat van 10 tot en met 13 september 2014 haar derde editie beleeft op het Walibi-terrein in Biddinghuizen. Beursmanager Willem Bierema van AgroTechniek BV en Siem Jan Schenk, voorzitter van LTO Noord ondertekenden daartoe vandaag een partnerovereenkomst en zetten daarmee hun samenwerking voort.

Siem Jan Schenk: “LTO is op deze belangrijkste Nederlandse vakbeurs voor haar leden, agrarisch ondernemers uit veel verschillende sectoren, prominent aanwezig. Onze stand met het thema ‘Het Jaar van het Gezinsbedrijf’ is een platform om onze leden, relaties en andere bezoekers te ontmoeten. Dagelijks zijn bestuurders aanwezig waarmee bezoekers in gesprek kunnen gaan. Ook organiseren we de Dag van LTO Noord Flevoland op de beurs en laten we een aantal innovatieve projecten zien.“

Nauwe samenwerking met agrarische partners
AgroTechniek Holland is een totaalevenement dat ‘alles biedt wat boeren boeit’, waaronder trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting maar ook onderdelen, ICT, dienstverlening en demonstraties. De organisatie, in handen van de AgroTechniek BV, werkt nauw samen met diverse toonaangevende partners op agrarisch gebied. Naast LTO Noord zijn ook FEDECOM, CUMELA, NAJK, Rabobank en Wageningen Universiteit WUR inhoudelijk betrokken bij beursthema’s -en paviljoens waaronder het nieuwe Energiepaviljoen.

De beurs is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur. Evenemententerrein Walibi in Biddinghuizen is prima bereikbaar. De ruime parkeergelegenheid, met 15.000 plaatsen, is gratis. Actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl

Fotobijschrift:
Siem Jan Schenk van LTO Noord (links) en Willem Bierema van AgroTechniek Holland BV ondertekenen hun samenwerkingsovereenkomst voor de derde editie van AgroTechniek Holland in september 2014.

Lees meer

Grootste agro-evenement van Nederland volgeboekt

Zwolle 5 augustus 2014 - Met ruim 3.000 landbouwmachines van meer dan 450 merken is de derde editie van AgroTechniek Holland volgeboekt. Op het grootste outdoor agro evenement van Nederland wordt ‘alles wat boeren boeit’ van 10 t/m 13 september in Biddinghuizen getoond door 260 fabrikanten, importeurs en dealers in de landbouwmechanisatie.
Naast deze 3.000 nieuwste trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting is er ook een TrekkerParcours waar boeren gratis testritten kunnen maken op de allernieuwste trekkers. Verder is er een Agroverkeerpaviljoen met alles over veiligheid en rijvaardigheid en zijn er talrijke innovaties die meedingen naar de noviteitenprijs Bronzen Sikkel. Nieuw dit jaar zijn demonstraties oogsten, veldspuiten en grondbewerking en een Energiepaviljoen waar robotisering in de akkerbouw en veeteelt centraal staat. Dit tweejaarlijkse evenement voor loonwerkers, akkerbouwers, melkveehouders en boeren met een gemengd bedrijf is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur.

Demonstraties oogsten, veldspuiten en grondbewerking
“Nieuw op deze derde editie van AgroTechniek Holland is dat de bezoekers demonstraties bieten rooien, grondbewerking en veldspuiten te zien krijgen. Naast de expositievelden is een terrein van ruim 40 hectare beschikbaar waar exposanten de gelegenheid krijgen om hun nieuwe (oogst)machines dagelijks te tonen aan de verwachte tienduizenden loonwerkers, akkerbouwers en veehouders. Dat is dagelijks van 11 tot 12 uur en van 15 tot 16 uur,” aldus beursmanager Willem Bierema.

Energiepaviljoen toont alles over robotisering en energie
Robots, sensortechniek, GPS technologie, automatisering, zelfrijdende machines en drones. Er verandert veel in de landbouw. In het Energiepaviljoen krijgt de bezoeker een blik op de techniek en energie van morgen. Van een robottrekker zonder cabine die volledig automatisch op een afgebakend perceel werkzaamheden uitvoert tot een aardappelopslagverwijderingsrobot, suikerbietenoogstrobot en een Body Koe-ler voor koeien. Maar ook is er alles over biogas, stroom uit mest, bewegingsenergie, lichaamswarmte, windmolens en zonne-energie.

TrekkerParcours om nieuwste trekkers te testen
Zelf rijden op de nieuwste trekker op een parcours vol obstakels? Het kan dagelijks van 12 tot 15 uur op het TrekkerParcours met veel voorkomende verkeerssituaties uit de dagelijkse praktijk. Een uitgelezen kans om te testen hoe goed de trekker presteert. Bezoekers kunnen, onder toezicht van deskundige instructeurs, trekkers zelf testen, aan de tand voelen en ervaren.Veiligheid en rijvaardigheid centraal op Agroverkeerpaviljoen
Landbouwmachines worden steeds sneller, groter en sterker. Dit vraagt in toenemende mate om betere vaardigheden en beheersing van degenen die ze besturen. Rijvaardigheid, technische checks en bewustwording van chauffeur en omgeving zijn cruciaal om ongelukken en overlast te voorkomen. Op het Agroverkeerpaviljoen belichten CBR, Ploeg Vereniging Nederland, CUMELA, Fedecom en COM-keur alles rondom veiligheid en rijvaardigheid, met aandacht voor Trekkerbehendigheid, het nieuw in te voeren T-rijbewijs, de verkiezing Beste chauffeur van Nederland, kentekening, botsabsorbers, remmentesters en gratis stickers Agroverkeer voor op landbouwmachines.

Innovaties in de schijnwerpers
Onder het beursaanbod van meer dan 450 merken zijn talrijke productinnovaties. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend. De vakjury bekijkt alle inzendingen en beoordeelt in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. Op de eerste beursdag, woensdag 10 september, wordt bekendgemaakt wie de winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2014.

www.agrotechniekholland.nl
De beurs wordt georganiseerd in opdracht van FEDECOM. Grote partijen waaronder LTO, Rabobank, CUMELA en WUR hebben zich als partner gecommitteerd aan dit totaalevenement waar landbouwmechanisatie tot leven komt.
De beurs is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur. De entree is gratis op vertoon van een relatiekaart, die verspreid worden via deelnemende importeurs, fabrikanten en dealers. Bij de kassa is de toegangsprijs € 19,50 per persoon en voor kinderen tot 12 jaar gratis. Wie vooraf een online ticket aanschaft via www.agrotechniekholland.nl krijgt € 2,- korting en betaalt dus € 17,50- per persoon. Agrarische studenten hebben gratis toegang, mits aangemeld via de school. Parkeren is gratis.
Actuele informatie, waaronder een deelnemers- en merkenlijst, noviteitenoverzicht en de plattegrond is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

Lees meer

Agroverkeerpaviljoen, veiligheid & rijvaardigheid

Zwolle, 6 augustus 2014 - Landbouwmachines worden steeds sneller, groter en sterker. Dit vraagt in toenemende mate om betere vaardigheden en beheersing van degenen die ze besturen. Rijvaardigheid, technische checks en bewustwording van chauffeur en omgeving zijn cruciaal om ongelukken en overlast te voorkomen.
Op het Agroverkeerpaviljoen op AgroTechniek Holland (van 10 t/m 13 september in Biddinghuizen) belichten CBR, Ploeg Vereniging Nederland, CUMELA, Fedecom en COM-keur alles rondom veiligheid en rijvaardigheid, met aandacht voor Trekkerbehendigheid, T-rijbewijs, verkiezing Beste chauffeur van Nederland, APK voor landbouwvoertuigen, kentekening, botsabsorbers, remmentesters en stickers Agroverkeer.

T-rijbewijs
Vanaf 1 juli 2015 wordt het trekkerrijbewijs, het zogenaamde T-rijbewijs, ingevoerd en moet men een theorie- en praktijkexamen afleggen, examen 1 & 2. Personen die nu een T-certificaat en/of een geldig autorijbewijs A hebben, kunnen tot 2025 categorie T toevoegen aan hun rijbewijs. Heb je nu nog geen autorijbewijs maar wil je wel gaan trekkerrijden, dan is het raadzaam voor 31 juni 2015 een T-certificaat te halen dat daarna omgezet kan worden in een T-rijbewijs. In het Agroverkeerpaviljoen informeert het CBR bezoekers over het hoe en waarom van het T- rijbewijs, ondermeer via theorievragen (examen 1) die op computers ingevuld kunnen worden.

Beste trekkerpiloot van ATH 2014
De bijzondere verrichtingen in examen 2, het praktijkexamen, kunnen ook getoetst worden op het paviljoen: op de Trekkerbehendigheidsbaan van Ploeg Vereniging Nederland. ATH-bezoekers kunnen er strijden om de titel ‘Beste trekkerpiloot van ATH 2014’. Een vakjury beoordeelt de verrichtingen en roept een dagwinnaar uit en vervolgens de Beste trekkerpiloot van ATH 2014. Inschrijven voor deze Behendigheidswedstrijd kan vooraf via www.bestetrekkerpiloot.nl.
Op het paviljoen staat een officiële lestrekker van Nederveen opleidingen en trainingen: een normale trekker die net als een lesauto is aangepast met extra koppeling en remmen om zo praktijklessen te kunnen afnemen.

Mobiele remmenbank
Omdat trekkers en machines steeds groter, zwaarder en sneller worden is de remkracht van landbouwvoertuigen van groot belang voor de verkeersveiligheid. Een mobiele remmenbank voor grote landbouwvoertuigen van LMB Abemec meet en test de gevolgen van verschillen in remwerking en het effect van extra meters remweg op slachtoffers en schade. Deze remmentester is een van de manieren waarop trekkers in de toekomst getest worden om de dan verplichte APK (agrarische periodieke keuring) met goed gevolg te doorstaan.

Lees meer

BOER ZOEKT VROUW PAVILJOEN AGROTECHNIEK HOLLAND

Zwolle, 7 augustus 2014 - AgroTechniek Holland krijgt een Boer zoekt Vrouw-paviljoen met stands met producten en diensten die aansluiten bij de thema’s van het populaire tv-programma Boer zoekt Vrouw. Zo is er aandacht voor streekproducten als kaas, wijn, honing, fruit en jam, demonstraties brood bakken en oud Hollandse ambachten, (werk)kleding & accessoires, landelijk wonen en workshops tuinieren. Rondom het paviljoen is er voor de jongste bezoekers een kleine kinderboerderij met pony’s, geiten, schapen en bovendien een speeltuin inclusief springkussen en traptrekkertjes. Ook enkele boeren uit de voorgaande BzV-edities zijn aanwezig met een stand met hun eigen producten. Het Boer zoekt Vrouw-paviljoen is van 10 t/m 13 september gratis toegankelijk voor alle ATH bezoekers, dus niet alleen de boeren, loonwerkers en hun personeel maar ook hun vrouwen, familie en bekenden zijn er van harte welkom.
Het KRO-programma Boer zoekt Vrouw is al acht seizoenen een van de grootste kijkcijfer-hits in Nederland waarin vrijgezelle boeren op zoek gaan naar een partner in een agrarische, landelijke, gezonde en eerlijke leefomgeving. Net zoals de vakbeurs heeft het programma onmiskenbaar een positieve rol gespeeld in de sectorale promotie van de landbouw.
Op zondag 7 september, vlak voor AgroTechniek Holland, is de eerste aflevering van het nieuwe BzV-seizoen waarin de nieuwe kandidaatboeren worden voorgesteld aan het Nederlands publiek. Op het BzV-paviljoen op AgroTechniek Holland kunnen agrarische professionals en aanhang op de foto met levensgrote afbeeldingen van de nieuwe kandidaten. Kijkers of ATH-bezoekers die schriftelijk willen reageren op de eerste BzV-uitzending kunnen hun brief posten in de KRO brievenbus op het BzV-paviljoen.

3.000 landbouwmachines van 450 merken en demonstraties
AgroTechniek Holland (ATH) wordt gehouden van 10 t/m 13 september 2014 en is dé nationale vakbeurs voor professionals uit de landbouw. Een tweejaarlijks vakevenement op het Walibi-terrein in Biddinghuizen met 260 standhouders die 450 merken met meer dan 3.000 machines tentoonstellen en demonstreren. Met een oppervlakte van 20 hectare beursterrein en 40 hectare demonstratieterrein is AgroTechniek Holland de grootste beurs die in Nederland georganiseerd wordt. Naast de allernieuwste trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting is er ook een TrekkerParcours waar boeren gratis testritten kunnen maken op de nieuwste trekkers en talrijke innovaties die meedingen naar de noviteitenprijs Bronzen Sikkel. Nieuw dit jaar zijn het Energiepaviljoen en de dagelijkse demonstraties bieten oogsten, veldspuiten en grondbewerking.
Dit tweejaarlijkse evenement voor loonwerkers, akkerbouwers en melkveehouders is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur. Alle actuele informatie, waaronder een deelnemers- en merkenlijst, noviteitenoverzicht en de plattegrond is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

Lees meer

Nominaties Innovatieprijs de Bronzen Sikkel 2014

Winnaar bekend op eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen:

TWAALF NOMINATIES VOOR INNOVATIEPRIJS DE BRONZEN SIKKEL 2014

Op AgroTechniek Holland 2014, het grootste agro-evenement in Biddinghuizen, lanceren 260 fabrikanten, importeurs en dealers talrijke primeurs op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend. Alle deelnemers konden met hun innovaties meedingen naar deze noviteitenprijs.
Een vakjury bekeek bijna 80 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. Dit leverde twaalf nominaties op. Op de eerste beursdag, woensdag 10 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden de winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2014.

“De innovaties zijn breed toepasbaar en interessant voor zowel boeren als loonwerkers. Het is een breed scala aan primeurs voor akkerbouwers en melkveehouders. We zijn verheugd dat er zoveel mooie Nederlandse inzendingen zijn. Dat wekt vertrouwen voor de positie van ons land in de mondiale ontwikkelingen qua landbouwmechanisatie”. De vakjuryleden zijn Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Leo Tholhuijsen (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Wim Claessens (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/AgraPower/trekkerweb.nl) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).

Twaalf genomineerden voor de noviteitenprijs Bronzen Sikkel:

Adler - K750 modderschaaf voor veegmachine
Modderschaaf voor veegmachine met hydraulische bediening die modder losschaaft en daarna opveegt in opvangbak. Bekende technieken maar in de combinatie nieuw en uniek qua toepassing.

Beerepoot Stalinrichtingen BV - Combi-boxdek
Dit combi-boxdek biedt koeien achterin de ligplaats ligcomfort van diepstrooisel en voorin de continue bescherming van een matras tijdens het opstaan/gaan liggen, met als voordelen beperkter gebruik van strooisel, geen kuilvorming, bescherming tegen beton door comfortabele noppenmat en door afschot liggen koeien rechter en blijven ligplaatsen schoner. Zeer diervriendelijk.

Conver - Greenbot
Eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld met geavanceerde GPS-technologie die autonoom regelmatig terugkerende werkzaamheden uitvoert zonder chauffeur; een machine die de manier van werken en denken in de landbouw zoals we dat nu kennen ingrijpend zal veranderen.

Homburg Holland - Väderstad IPad bediening
Met deze IPad-besturing voor de Rapid A400-800S en Timpo 6-8 rijenzaaimachine kan de gebruiker zonder actieve internetverbinding op eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier kalibreren, bedienen, zijsporen aanleggen, zaad doseren en storingen opsporen en verhelpen.

JG Metaal - Elektrische selectiewagen
Een selectiewagen met elektrische rupsaandrijving, stoelverstelling en kiepbak. Een volledige dag selecteren met een uur opladen in de middagpauze is mogelijk , voorzien van limp home stand indien de accu’s leeg raken, cruisecontrol en bediening door joystick. De selectiewagen waar elke pootaardappelteler op zit te wachten qua arbeidscomfort.

John Deere - Organic Nutrient Management Manure Sensing
Nieuwe mogelijkheden om de mineralenbalans te optimaliseren en te sturen op plaatsspecifieke en exacte dosering, want de Manure Sensing optimaliseert nutriënten die toegediend worden via organische drijfmest en meet real time gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest middels NIRS-technologie.

Lely - Control
Applicatie voor mobiele apparaten die melkveehouders een nieuwe manier van besturen biedt waardoor ze Lely-stalproducten zoals de voerschuiver en mobiele stalreiniger met smartphone en bluetooth-verbinding gebruiksvriendelijk en op afstand kunnen beheren.

Van Ham - Multitooltrac
Elektrisch aangedreven werktuigdrager met range extender op basis van betrouwbare componenten met spoorbreedte verstelling en vijf volwaardige posities om alle gangbare werktuigen en gereedschappen te monteren. Unieke combinatie van een gangbare constructie met nieuwe inzichten en nieuwe technieken.

New Holland - Triple clean
Een zeefkast op de CX5000 en CX6000 Elevation serie die de reinigingscapaciteit van de maaidorser met 15% verbetert; hoe normale maaidorsers grotere capaciteiten kunnen behalen. Het graan wordt nagenoeg volledig gereinigd in de eerste 50 cm van de zeefkast, door extra cascade in het midden van de voorbereidingsbodem waar een extra luchtstoot grote hoeveelheden kaf en kort stro verwijdert voorafgaand aan de eindreiniging in de hoofdzeven.

Schuitemaker - Exacta 870 zodebemester met GPS-systeem
Deze graslandbemester kan zowel op GPS werken als manueel bediend worden en werkt met een RTK-signaal waardoor op 2 cm nauwkeurig bemest wordt, overlap vermeden wordt en de hoeveelheid mest die een gewas vraagt exact uitgebracht wordt. De 24 secties kunnen afgesloten worden (twee schijven per sectie); de rubberen afsluiters (voetjes) worden met perslucht afgesloten op GPS.

Vicon - Extra 332XF FlexiSwat Front schijvenmaaier met vijzel
Een front schijvenmaaier zonder kneuzer met een werkbreedte van 3.20 m die zowel op een zwad kan maaien (bijv. voor stalvoeren) maar ook breed kan afleggen (bijv. voor ruwvoederwinning). Kan ook met 750 tpm maaien waardoor brandstof wordt bespaard vanwege gereduceerd motortoerental.

Weidemann Nederland - Elektrische mini-shovel
Deze volledig elektrische mini-shovel is een doorontwikkeling van de 1160CX35 en zorgt voor een schoner milieu en significante besparing per draai uur en komt in aanmerking voor milieu investeringsaftrekregelingen.

Lees meer

ATH LAATSTE TEST VOOR VAKKANJER OP WEG NAAR...

Voor landbouwmechanicus Giel Buijs is de vakbeurs AgroTechniek Holland (10 t/m 13 september) de laatste test op weg naar EuroSkills 2014. De 23-jarige Vakkanjer ondergaat in Biddinghuizen een uitgebreide training voor hij afreist naar de Europese titelstrijd van 2-4 oktober in het Franse Lille. Publiek kan de oefenwedstrijd van de Nederlands kampioen landbouwmechanisatie live meemaken op de stand van PTC+ en Fedecom in het Business Paviljoen bij de entree van veld C.

Lees meer

Dagelijks Demonstraties op ATH

Zwolle, 11 augustus 2014 - Nieuw op de derde editie van AgroTechniek Holland is dat de bezoekers demonstraties grondbewerking, veldspuiten en bieten rooien te zien krijgen. Naast de 20 hectare expositievelden is een terrein van ruim 40 hectare waar exposanten hun nieuwe (oogst)machines dagelijks tonen. Het zijn zogenaamde ‘geleide’ demonstraties met een speaker die per machine de specificaties toelicht. De demonstraties zijn in de ochtend van 11 tot 12 uur en ’s middags van 15 tot 16 uur volgens het schema:
Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Spuiten middag middag middag middag
Bieten rooien ochtend ochtend
Grondbewerking middag middag middag middag

Spuitdemonstraties
Alle eigenschappen van de demonstrerende spuitmachines worden getoond op 15 hectare van het demonstratieterrein, waaronder in- en uitstappen (hoe makkelijk kom je in de cabine en/of bovenop de machine), tanken en vullen van middelen, in- en uitklappen spuitbomen (hoe snel klapt de machine uit en is ze spuitklaar), stabiliteit spuitbomen (hoe gedraagt de spuit zich op een lichte hindernisbaan en bij het keren op de wendakker), spoorvolgendheid, GPS sectiesturing, gedrag op verschillende snelheden en speciale manoeuvres.

Demonstraties grondbewerking
Drie disciplines van grondbewerking worden getoond: voorbewerking, kerende en niet kerende bewerking en zaaicombinaties. Per type werkgang en machinemerk worden spoorvorming, capaciteit, optimale rijsnelheid, optimale werkdiepte, grond specifieke toepasbaarheid, afstelling, aansturing en ergonomie belicht.

Alles over bieten rooien
Hier ziet de bezoeker de laatste stand van zaken op het gebied van bietenrooiers, waaronder informatie over bovengronds verlies, puntbreuk, kophoogte, tarra, botsenergie, afvoer en verspreiding van loof, bodemdruk, capaciteit, verbruik en GPS. Op het demonstratieterrein zijn 7 hectare suikerbieten beschikbaar om gerooid te worden.

Lees meer

CUMELA NEDERLAND OFFICIEEL PARTNER VAN Ath2014

Zwolle, 22 augustus 2014 – CUMELA Nederland is officieel strategisch partner van AgroTechniek Holland, Nederlands grootste outdoor agro-evenement dat van 10 tot en met 13 september 2014 haar derde editie beleeft in Biddinghuizen. Beursmanager Willem Bierema van AgroTechniek BV en Michiel Pouwels van CUMELA Nederland ondertekenden een partnerovereenkomst en zetten daarmee hun samenwerking voort.

Veranderingen in cumelasector
Michiel Pouwels: “Wij menen dat ATH aan onze 3.000 ondernemers in groen, grond en infra en hun medewerkers ook ditmaal een compleet beeld geeft van het materieelspectrum: van de nieuwste tractoren en oogstmachines tot apparatuur en programmatuur voor precisielandbouw en het monitoren van data die ontstaan bij de uitvoering van werken. Want de ‘elektronificering’ neemt een steeds grotere vlucht in het ontzorgen van opdrachtgevers als agrariërs, (semi-)overheden en opdrachtgevers in de bouw; en veiligheid en kwaliteit worden nog belangrijker.
Voor ons is de ATH bij uitstek de plaats om de cumelasector sterk te positioneren. Op onze stand (V02.1, bij de entree van veld C) geven we actief aandacht aan de rol van de loonwerker en vragen we bezoekers hun mening over het samenwerken met loonbedrijven. Welke argumenten tellen? Wat verwacht men van cumelabedrijven? Belangrijke vragen voor de cumelasector die de wensen van opdrachtgevers ziet veranderen. Naar meer partnerschap, meer verantwoordelijkheid delen en meer profiteren van – naast de vakmensen en machines - de kennis en ervaring van cumelabedrijven.
Daarnaast vraagt CUMELA Nederland op de beurs aandacht voor een volgende praktijkproef met vier modellen tractorbumpers die gedurende een jaar door loonbedrijven in de praktijk worden getest. Want veiligheid telt.”

Nauwe samenwerking met agrarische partners
AgroTechniek Holland is een totaalevenement dat ‘alles biedt wat boeren boeit’, waaronder trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting maar ook onderdelen, ICT, dienstverlening en demonstraties. De organisatie, in opdracht van FEDECOM en in handen van de AgroTechniek BV, werkt nauw samen met diverse toonaangevende partners op agrarisch gebied. Naast CUMELA zijn ook LTO Noord, Rabobank en Wageningen Universiteit WUR inhoudelijk betrokken bij beursthema’s -en paviljoens waaronder het nieuwe Energiepaviljoen.
De beurs is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur. Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl

Lees meer

'Slim kostenbesparend bewaren van aardappelen'

Het bewaren van aardappelen lijkt eenvoudig. Er zijn immers goede systemen om dit geautomatiseerd te doen. En als de kwaliteit bij aflevering voldoende/goed is, dan is de teler tevreden. Veel telers hebben echter geen inzicht in het energieverbruik en gewichtsverlies van de bewaring: belangrijke kostenposten bij bewaring.
Gedurende 2 bewaarseizoenen hebben 46 akkerbouwers verspreid over Nederland gegevens over de eigen bewaarresultaten verzameld en met elkaar gedeeld. Deze cijfers en de onderlinge discussies hebben de deelnemers veel inzicht opgeleverd in de eigen bewaarstrategie. Deze cijfers en inzichten worden in een presentatie van PPO-Wageningen UR en AgroEnergiek met u gedeeld.

Daarnaast presenteren een drietal bewaarplaatsautomatiseerders in een korte pitch de meerwaarde van nieuwe ontwikkelingen:
• Mooij Agro: Weight Watcher: inzicht en motivatie
• Omnivent: De meerwaarde van luchtbevochtiging bij aardappelbewaring
• Tolsma: De intelligente kuubskist


De presentatie 'Slim kostenbesparend bewaren van aardappelen' vindt plaats op vrijdag 12 september van 14.00-15.00 uur in de congreshal van het Businesspaviljoen (stand V08). U bent van harte welkom.

Lees meer

JOHN DEERE WINT MET MANURE SENSING INNOVATIEPRIJS BRONZEN SIKKEL

Biddinghuizen, 10 september 2014 – De vakjury koos unaniem Manure Sensing van John Deere als winnaar van de innovatieprijs Bronzen Sikkel: “Met meer precisie mest toedienen. Deze Organic Nutrient Management Manure Sensing van John Deere biedt nieuwe mogelijkheden om de mineralenbalans te optimaliseren en te sturen op plaatsspecifieke en exacte dosering. Hij optimaliseert nutriënten die toegediend worden via organische drijfmest en meet real time gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest middels NIRS-technologie. Een mooie vinding die gevolgen gaat hebben voor het omgaan met mest en bemesting en aanpassing van de Nederlandse mestwetgeving tot gevolg kan hebben, kortom een innovatie die de Bronzen Sikkel 2014 verdient.”
De innovatieprijs is uitgereikt op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen, het grootste agro-evenement van Nederland. Daar lanceren ruim 260 fabrikanten, importeurs en dealers met ruim 450 merken talrijke innovaties op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting. De vakjury bekeek zo’n 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. De jury kende een tweede prijs toe aan de eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld Greenbot van Conver en de derde prijs aan de elektrisch aangedreven werktuigdrager Multitooltrac van Van Ham.

Greenbot en Multitooltrac ook in de prijzen
De vakjury gaf de tweede prijs aan Conver voor de Greenbot: “Het is de eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld met geavanceerde GPS-technologie die autonoom regelmatig terugkerende werkzaamheden uitvoert zonder chauffeur; een machine die de manier van werken en denken in de landbouw zoals we dat nu kennen ingrijpend zal veranderen.”
Voor de Multitooltrac ontving Van Ham de derde prijs: “Deze elektrisch aangedreven werktuigdrager met range extender op basis van betrouwbare componenten met spoorbreedte verstelling en vijf volwaardige posities om alle gangbare werktuigen en gereedschappen te monteren is een unieke combinatie van een gangbare constructie met nieuwe inzichten en nieuwe technieken,” aldus de vakjury.

Breed scala primeurs voor akkerbouwers en melkveehouders
De overigen genomineerden waren: Adler met de K750 modderschaaf voor veegmachine; Beerepoot Stalinrichtingen BV met Combi-boxdek, Homburg Holland met de Väderstad IPad bediening, JG Metaal met de Elektrische selectiewagen, Lely met de Control, New Holland met de Triple clean, Schuitemaker met de Exacta 870 zodebemester met GPS-systeem, Vicon met de Extra 332XF FlexiSwat Front schijvenmaaier met vijzel en Weidemann Nederland met de Elektrische mini-shovel.

Vakjury: “Veel mooie Nederlandse vindingen”
“De innovaties zijn breed toepasbaar en interessant voor zowel boeren als loonwerkers. Het is een breed scala aan primeurs voor akkerbouwers en melkveehouders. We zijn verheugd dat er zoveel mooie Nederlandse inzendingen zijn. Dat wekt vertrouwen voor de positie van ons land in de mondiale ontwikkelingen qua landbouwmechanisatie”, aldus de vakjury die bestond uit Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Leo Tholhuijsen (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Wim Claessens CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/AgraPower/www.trekkerweb.nl) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).

‘Alles wat boeren boeit’
AgroTechniek Holland is een totaalevenement dat ‘alles biedt wat boeren en loonwerkers boeit’, waaronder trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting maar ook onderdelen, ICT en dienstverlening én demonstraties. De beurs is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur in Biddinghuizen. Actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl

Lees meer

MEER BEZOEKERS OP SUCCESVOLLE ATH2014

Meer dan 55.000 bezoekers op grootste landbouwbeurs van Nederland

13 september 2014 - AgroTechniek Holland is uiterst succesvol verlopen. Maar liefst 55.217 bezoekers passeerden de entree tussen 10 en 13 september. Beursmanager Willem Bierema: “We zijn erg blij met deze stijging ten opzichte van 2012, toen de tweede editie van dit tweejaarlijkse evenement voor landbouwmechanisatie in Biddinghuizen 52.069 bezoekers trok. Met een krimpend aantal boeren toch meer bezoekers trekken, daar ben ik uiterst tevreden over. Dat enthousiasme hoor ik ook bij veel deelnemers, die deze opzet en ook de kwaliteit van de bezoekers waarderen.” De ruim 260 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie toonden aan boeren en loonwerkers meer dan 3.000 landbouwmachines van 450 merken: een breed aanbod van ‘alles wat boeren boeit’.

Veel belangstelling voor demonstraties en paviljoens
Naast de toonaangevende merken waren er allerlei activiteiten, paviljoens en demonstraties, waaronder het TrekkerParcours waar bezoekers zelf konden proefrijden op de allernieuwste trekkers. Nieuw dit jaar waren de dagelijkse demonstraties bieten oogsten, spuiten en veldbewerking die veel belangstelling trokken. Ook het Agroverkeerpaviljoen met alles over veiligheid , het T-rijbewijs en de Beste Trekkerpiloot-verkiezing en het nieuwe Energiepaviljoen met alles over energie en robotisering trok heel gericht en geïnteresseerd publiek.

Enthousiaste deelnemers
Arjan Mulder van Reesink is uiterst tevreden: “De bezoeker vindt hier echt een complete mechanisatiebeurs. Wij hebben een breed programma dat hier helemaal past. Onze klanten zijn buitenmensen die hier heel gericht ons hele brede programma kwamen bekijken.” Marcel Verhoeff van Farmstore trof kwalitatief goede bezoekers op hun stand: “Onze brede lijn producten trok veel belangstelling. We hadden een echte primeur, een spitter, die hier een succesvolle introductie beleefde.” Roeland Koopman van Valtra vond het een “superbeurs. We hadden vier thema’s die heel goed ontvangen werden bij het publiek, en ook onze dealers waren heel enthousiast. Ook commercieel gezien kijken wij terug op een hele succesvolle beurs. “

Innovatieprijs Bronzen Sikkel voor John Deere
De vakjury koos Manure Sensing van John Deere als winnaar van de innovatieprijs Bronzen Sikkel: “Met meer precisie mest toedienen. Deze Organic Nutrient Management Manure Sensing van John Deere biedt nieuwe mogelijkheden om de mineralenbalans te optimaliseren en te sturen op plaatsspecifieke en exacte dosering. Hij optimaliseert nutriënten die toegediend worden via organische drijfmest en meet real time gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest middels NIRS-technologie. Een mooie vinding die gevolgen gaat hebben voor het omgaan met mest en bemesting en aanpassing van de Nederlandse mestwetgeving tot gevolg kan hebben, kortom een innovatie die de Bronzen Sikkel 2014 verdient.”
De vakjury bekeek zo’n 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. De jury kende een tweede prijs toe aan de eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld Greenbot van Conver en de derde prijs aan de elektrisch aangedreven werktuigdrager Multitooltrac van Van Ham.

www.agrotechniekholland.nl
AgroTechniek Holland vond van 10 en met 13 september plaats in Biddinghuizen en beleeft haar volgende editie in 2016. De organisatie is in handen van de AgroTechniek Holland BV, een dochter van Fedecom. Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

Lees meer

4e EDITIE VAN AGROTECHNIEK HOLLAND VAN 7 T/M 10 SEPT

De acquisitie voor de vierde editie van het tweejaarlijkse vakevenement AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is gestart. “De eerste inschrijvingen voor dit inmiddels beproefde outdoor agro-evenement voor fabrikanten, importeurs en dealers in de landbouwmechanisatie komen al binnen,” aldus beursmanager Willem Bierema.
Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september 2016 wordt Alles wat boeren boeit getoond aan de verwachte tienduizenden akkerbouwers, melkveehouders, loonwerkers, boeren met een gemengd bedrijf en een ieder die werkzaam is in de landbouw.
De demonstraties op ruim 40 hectare demoterrein en het Trekkerparcours waar boeren zelf de nieuwste trekkers kunnen testen worden wegens succes geprolongeerd. Zo komen alle nieuwste machines en trends in de landmechanisatie in de exposities en demonstraties letterlijk weer tot leven op dit agro-evenement dat in nauwe samenwerking met vele partners, brancheorganisaties en mediapartijen georganiseerd wordt.

Lees meer

ATH 2016 AL DRIEKWART VOLGEBOEKT

Met nog een half jaar te gaan hebben zich nu al bijna 360 merken aangemeld van diverse importeurs, fabrikanten en dealers. De beurs is hiermee al driekwart volgeboekt! Er zijn weer veel bekende, vertrouwde deelnemers maar ook nieuwkomers. We hebben nu al besloten weer drie expositievelden te gebruiken zodat maar liefst 180.000 m2 beschikbaar is voor stands, demonstraties, trekkerbehendigheid en testritten op de nieuwste trekkermodellen.

Lees meer

PRIMEUR: LEVEND VEE OP VAKBEURS ATH2016

(Melk)veehouders komen op de vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH) in september volop aan hun trekken. Alle toonaangevende merken in de hooi- en weidebouw, trekkers en mesttechniek zijn aanwezig en er is voor het eerst levend vee op Nederlands grootste landbouwevenement dat dit jaar plaatsvindt van woensdag 7 t/m zaterdag 10 september in Biddinghuizen. Ook zijn de finalisten van de verkiezing Beste Boerenkoe aanwezig, is er de afsluiting van het Jaar van het kalf, een driedimensionale stallentour en alles over (voer)efficiëntie en de ideale ontwikkeling van kalf naar koe wordt getoond. ”De vooruitzichten zijn dan ook goed, want met nog vijf maanden te gaan is al driekwart van de drie expositievelden volgeboekt”, aldus beursmanager Willem Bierema.

Lees meer

MEER TREKKERMERKEN DAN OOIT OP ATH2016

“Er zijn dit jaar meer trekkermerken dan ooit op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen,“ aldus beursmanager Willem Bierema. Daaronder zijn de bekende trekkermerken en -fabrikanten zoals New Holland, Same, Deutz Fahr, Massey Ferguson, Fendt, Case, Steyr, Valtra, Kubota, JCB, Claas, Landini, MC Cormick, Zetor, Branson en Lidner, maar ook nieuwe trekkermerken zoals Mercedes Benz, Kioti, Eurotrac, Antonio Carraro en Solis. Bierema: “Elke editie zijn er naast afvallers ook weer nieuwkomers in ons deelnemersveld, dat is een goed teken en ook logisch gezien de marktontwikkelingen. We zijn blij dat dit jaar nagenoeg alle merken er weer zijn en dat zowel bekende, vertrouwde deelnemers als nieuwkomers zich inschrijven voor dit grootste agro-evenement van Nederland dat gaat plaatsvinden van 7 t/m 10 september 2016.”

Lees meer

SMART FARMING IN PAVILJOEN EN DEMO’S OP ATH2016

Op de vakbeurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen kunnen de bezoekers kennismaken met een breed scala aan bestaande en nieuw ontwikkelde meettechnieken in gewas, bodem of op de machine. In samenwerking met Delphy en Aeres Hogeschool Dronten wordt op laagdrempelige wijze getoond welke vertaalslag de teler met de gegenereerde data kan maken, en wat daar in de praktijk de uitwerking van is. Gewassensing tijdens het groeiseizoen biedt een schat aan informatie om op korte en langere termijn de opbrengst en kwaliteit van bodem en gewas te optimaliseren. Allerlei nieuwe mogelijkheden voor gewassensing die worden ontwikkeld leveren een stroom aan relevante data op, maar de vraag is wat je met al deze data moet en kunt doen. ATH laat bezoekers kennismaken met de nieuwste technieken en mogelijkheden van smart farming. In theorie en praktijk, want zowel in een Smart Farming Paviljoen als in demonstraties op het demoterrein zien bezoekers alles over gewassensing voor nu en in de toekomst.

Lees meer

Nieuw: ZGAN Paviljoen voor dealerbedrijven op ATH2016

Nieuw op vakbeurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is het Zo goed als nieuw Paviljoen. “ATH is niet alleen een platform voor verkoopstimulatie en merkbeleving van nieuwe trekkers en werktuigen, maar ook voor gebruikte machines. In het nieuwe Zo goed als nieuw Paviljoen kunnen dealers van de exposerende merken op de beurs dit jaar hun jonge gebruikte trekkers en werktuigen tonen. ATH wil de dealer zo niet alleen helpen met het stimuleren van de verkoop van nieuwe machines op de beurs, maar ook met hun gebruikte materieel. Uiteraard onder strikte voorwaarden, zo geldt het alleen voor erkende dealerbedrijven die Fedecom-lid zijn waarvan hun leveranciers met de desbetreffende merken op de beurs exposeren. Bovendien zijn het per dealer maximaal twee trekkers en twee werktuigen die tussen de 3 en 10 jaar oud zijn, dus niet jonger dan 2013”, aldus beursmanager Willem Bierema.

Lees meer

TREKKER-FESTIVAL NAAST AGROTECHNIEK HOLLAND

Op 10 september, de laatste dag van Nederlands grootste vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH), vindt het nieuwe TREKKER-Festival van Trekker magazine gelijktijdig plaats op hetzelfde Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen. Dat betekent dat Biddinghuizen in september een must is voor elke agro-professional en liefhebber van trekkers en machines.

Het nieuwe evenement TREKKER-Festival vindt voor het eerst plaats en is op zaterdag 10 september op een terrein naast de expositievelden van ATH. Hier staat beleven, emotie en ervaren centraal, voor iedereen – ook partners en kinderen – die iets heeft met, werkt met of houdt van trekkers en landbouwmachines. Het magazine TREKKER komt er tot leven, met ruimte voor heel oude oldtimers, youngtimers (trekkers vanaf eind jaren zeventig), miniaturen, robots, een trekkertest, tuning en gadgets en een parcours. Tevens sluit uitgever Reed op dit eventement het 100-jarig bestaan van vakblad Boerderij af.

24 trekkermerken, meer dan ooit
ATH 2016 vindt plaats van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september. Op het succesvolle TrekkerParcours kunnen akkerbouwers, veehouders en loonwerkers een gratis testrit maken met de allernieuwste trekkermodellen van merken die op de beurs worden getoond. Dit jaar is maar liefst een recordaantal van 24 trekkermerken te bezichtigen, meer dan ooit tevoren. Daaronder zijn de bekende trekkermerken en -fabrikanten zoals New Holland, Same, Deutz Fahr, Massey Ferguson, Fendt, Case, Steyr, Valtra, Kubota, JCB, Claas, Landini, MC Cormick, Zetor, Branson, Holder, Hovertrack, Challanger, Lamborghini en Lidner, maar ook nieuwe trekkermerken zoals Mercedes Benz, Kioti, Eurotrac, Antonio Carraro en Solis.

Alles wat boeren boeit
Daarmee is alles wat boeren boeit te zien op de 180.000 m2, waar naast de stands met de 500 merken ook demonstraties bietentechniek en smart farming zijn en - nieuw dit jaar - een heftruckarena en levend vee bij de verkiezing Beste boerenkoe en het Jaar van het kalf.
De beurs is dagelijks open van 10 tot 17 uur, en op vrijdag tot 20 uur. Actuele informatie, waaronder alle deelnemers en merken, is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

Lees meer

12 NOMINATIES VOOR DE BRONZEN SIKKEL 2016

Op AgroTechniek Holland 2016, het grootste agro-evenement in Biddinghuizen, lanceren 250 fabrikanten, importeurs en dealers talrijke primeurs op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend.
Een vakjury bekeek ruim 80 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. Dit leverde 12 nominaties op. Op de eerste beursdag, woensdag 7 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2016.

“De innovaties zijn interessant voor zowel boeren als loonwerkers en een mooie combinatie van high tech en praktisch toepasbaar. Het zijn opvallend veel mooie Nederlandse inzendingen, hetgeen bevestigt dat Nederland een goede positie heeft binnen de mondiale ontwikkelingen van de landbouwmechanisatie”, aldus de vakjuryleden Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/AgraPower/trekkerweb.nl) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).

12 genomineerden voor de innovatieprijs Bronzen Sikkel:

Agrifac – FastFoldPlus
Het snel en makkelijk in- en uitvouwen van de spuitboom is een tijdbesparende en efficiënte oplossing voor kleine Nederlandse percelen die aansluit bij de strengere milieuwetgeving.

Bird Control Group - Agrilaser Autonomic
Dit volautomatische vogelverjaagsysteem is een praktische en diervriendelijke oplossing voor het serieuze probleem van ganzen.

Duport BV – Nutrishot Precisiebemester
Precisiebemester voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in open teelten, in de rij direct bij het gewas waarbij middels sensortechnologie de dosis per gewas bepaald kan worden.

Heftruckcentrum Post – Vegniek Vooroverkantelaar
Door dit unieke kantelmechanisme waarbij zijarm ontbreekt kunnen kisten niet alleen voorover gekanteld worden maar ook strak, stabiel en netjes worden vervoerd en gestapeld en eenvoudig weer uit de rij worden gepakt.

Jules Energy - Slim online energie platform
Met dit online platform is de boer baas over eigen stroom en kan hij geautomatiseerd optimaal geld verdienen op basis van fluctuaties in prijs en in vraag en aanbod van stroom.

Kamps de Wild BV – Shredlage
Deze vernieuwde techniek voor het hakselen van snijmais zorgt voor een betere benutting van de structuur en de voederwaarde van de mais.

Maschinenfabrik Bernard Krone GMBH 7 Co - Quick Change
Een fraaie ergonomische oplossing voor het snel wisselen van messen bij schijvenmaaiers met behulp van luchtdruk.

New Holland - IntelliCruiseTM
Systeem voor optimaal functioneren van de pers door het aanpassen van de snelheid van de trekker, zorgt voor uniforme balenkwaliteit met een maximale capaciteit waarbij het werktuig de trekker aanstuurt op basis van de kwaliteit van het zwad.

Schuitemaker Machines BV- Innovado
Deze nieuwe Innovado is een praktijkrijp totaalsysteem dat autonoom van kuil tot voerhek opereert, vernieuwend qua mengmethode, mengkuip en hogere veiligheid voor mens en dier.

Veenhuis Machines BV – Nutriflow
Precisiebemesting voor vloeibare organische mest, waarmee mest optimaal wordt benut door de mogelijkheid fosfaat en stikstof tegelijk optimaal toe te dienen, zodat perfecte egale basisbemesting wordt toegediend.

Wingsprayer BV - Verticale Wing
Innovatief driftbeperkend systeem voor alle spuitactiviteiten in de fruitteelt in zowel kassen als buiten in het open veld.

Zuidberg Frontline Systems – CVT front PTO
Deze handige universele brandstofbesparende oplossing zorgt voor hogere en constantere werknauwkeurigheid en brandstofbesparing, doordat werktuigen met een vooraf ingesteld toerental zijn aan te drijven onafhankelijk van motortoerental.


Lees meer

Programma van dag tot dag ATH2016

Het programma met activiteiten en demonstraties op AgroTechniek Holland van dag tot dag vindt u hier:

PROGRAMMA

Lees meer

Word jij de beste chauffeur van ATH2016?

Tijdens de 4e editie van AgroTechniek Holland presenteren wij het 'Behendigheidspaviljoen'. De plek waar de beste chauffeur kan excelleren tijdens de proeve van bekwaamheid.

Schrijf je in!

Lees meer

‘ALLES WAT BOEREN BOEIT’ OP AGROTECHNIEK HOLLAND

Van een ‘vliegende trekker’ (deze trekker van de toekomst vliegt over het land en verricht werkzaamheden zoals spuiten) tot de grootste combine ter wereld, een volledig automatische robottrekker, agrariërs die boeren met hun smartphone en de verkiezing van de meest duurzame koe. ‘Alles wat boeren boeit’ is te zien op de vierde editie van AgroTechniek Holland.
Op Nederlands grootste outdoor agro evenement (van 10 t/m 13 september in Biddinghuizen) tonen ruim 250 fabrikanten, importeurs en dealers in de landbouwmechanisatie 3.000 nieuwe trekkers, werktuigen en oogstmachines.
Nieuw dit jaar zijn demonstraties bieten oogsten en smart farming met alle ins en outs van drones en precisielandbouw, levend vee in de Beste Boerenkoe verkiezing en alles over kalveropfok in ‘De Kalverstraat’. Ook is er een TrekkerParcours waar boeren gratis testritten kunnen maken, een Agroverkeerpaviljoen met alles over veiligheid en zijn er talrijke noviteiten die meedingen naar de innovatieprijs Bronzen Sikkel. Dit tweejaarlijkse evenement voor loonwerkers, akkerbouwers, melkveehouders en boeren met een gemengd bedrijf is van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september dagelijks open van 10 tot 17 uur en vrijdag tot 20 uur met een gratis concert van Mooi Wark om 19 uur.

Lees meer

NUTRIFLOW WINT BRONZEN SIKKEL 2016

De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel op ATH toegekend aan Nutriflow van Veenhuis Machines BV: “Precisiebemesting voor vloeibare organische mest, waarmee mest optimaal wordt benut door de mogelijkheid fosfaat en stikstof tegelijk optimaal toe te dienen, zodat perfecte egale basisbemesting wordt toegediend. Kortom met nog meer precisie mest toedienen, een innovatie die de Bronzen Sikkel 2016 verdient.” De innovatieprijs is uitgereikt op de eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen, het grootste agro-evenement van Nederland. Daar lanceren ruim 250 fabrikanten, importeurs en dealers met ruim 500 merken talrijke innovaties op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting. De vakjury bekeek ruim 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.

Lees meer

ATH2016 succesvol verlopen in zonnig Biddinghuizen

AgroTechniek Holland in zomers Biddinghuizen is succesvol verlopen en trok 54.168 bezoekers. Beursmanager Willem Bierema: “De sfeer was goed, door het hoge bezoekersaantal en de goede kwaliteit van de bezoekers die exposanten op hun stand troffen. Men kwam met gerichte interesse en was onder de indruk van de brede opzet van het evenement, waar het levend vee, het kennisplein voor melkveehouders, het Smart farming paviljoen, de demonstratie aardappel- en bietentechniek en het TrekkerParcours veel belangstelling trokken. We zijn dan ook zeer tevreden over deze vierde editie van dit tweejaarlijkse evenement voor landbouwmechanisatie. Ook omdat we erin geslaagd zijn om ondanks het zomerse weer en het krimpende aantal boeren toch weer evenveel bezoekers te trekken.” Fedecom-directeur Gerard Heerink: “Deze editie is een prima uitgangspunt voor een vijfde editie van ATH die gaat plaatsvinden in 2018.” Ruim 260 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie toonden met meer dan 3.000 landbouwmachines van 500 merken ‘alles wat boeren boeit’.

Lees meer

WINNAAR TREKKERBEHENDIGHEID

Zwolle, 29 september 2016 - De overall winnaar Trekkerbehendigheid van AgroTechniek Holland 2016 is William Steeghs uit Panningen. Deze 24-jarige melkveehouder en aspergeteler uit Panningen nam als dagwinnaar van zaterdag en tevens overall winnaar een 125-delige gereedschapswagen t.w.v. ruim € 1.000,- in ontvangst. “Ik ben heel blij, want op de vorige ATH deed ik ook al mee maar viel ik buiten de prijzen, terwijl mijn broer toen dagwinnaar werd. In 2018 ga ik zeker weer meedoen!”
De overige dagwinnaars waren Nicolas van der Oord uit Egmond aan den Hoef (hij was de dagwinnaar op woensdag en tevens de overall winnaar van ATH 2014), G. J. Mur uit Mijdrecht op donderdag, de heer Mulder uit Putten op vrijdag en op zaterdag eindigde A.R. Houweling uit Hardinxveld Giesendam vlak na de overall winnaar op de tweede plaats. De wedstrijd vond plaats op het Agroverkeer Paviljoen dat in samenwerking met Ploeg Vereniging Nederland tweejaarlijks wordt georganiseerd op de vakbeurs ATH in Biddinghuizen.

www.agrotechniekholland.nl
Nederlands grootste, tweejaarlijkse landbouwevenement AgroTechniek Holland beleefde van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september jl. haar vierde editie met meer dan 250 deelnemers, 500 exposerende merken en ruim 50.000 bezoekers. Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

Lees meer